9 Stappenplan

 

In 2012 en nu ook in 2019 is er veel veranderd ten aanzien van het GVB examen. Het verkrijgen van toestemming om te spelen op een grote golfbaan is vereenvoudigd. De reden hiervoor is dat het GVB examen niet meer een doel op zich moet zijn. Belangrijker is dat de golfer plezier heeft in de golfsport en de sport leert beoefenen op een goede wijze. Hoewel dit misschien logisch klinkt, waren er vele methodes in het land waar het behalen van het GVB examen belangrijker was dan het leren golfen. Mensen konden in korte tijd het GVB behalen, maar waren hierna nog niet wegwijs op de golfbaan. Ook konden zij de sport niet goed genoeg om ook daadwerkelijk plezier ervan te beleven. Met deze veranderingen is men hierop teruggekomen.

Het 9-stappenplan (NGF).i de lesmethode welke de THEGOLFACADEMY volgd.
 

9 STAPPENPLAN (NGF)

Hoe ziet het 9 stappenplan er uit?
 
Stap 1: Golfbaanpermissie
Aanleren basisbeginselen: techniek en etiquette. Hiermee bent u in staat op een veilige en plezierige manier baanervaring op te doen.
 
Stap 2: Handicap 54 (GVB)
Na deze stap kunt u volgens de etiquette en golfregels spelen in de baan. Technisch en tactisch bent u op een niveau om handicap 54 te spelen.
 
Stap 3: Naar handicap 36
In deze stap zullen uw slagen meer lengte krijgen door het inzetten van hybrides en/of fairway houten. U zult u eigen spel beter kunnen analyseren waardoor u holes slimmer gaat spelen.
 
Stap 4: Naar handicap 28
Door consistenter te worden met de lange slagen en het korte werk, zal uw niveau verbeteren. Het toevoegen van de driver aan het spel kan u een voordeel opleveren. Afname van double bogeys, toename bogeys.
 
Stap 5: Naar handicap 20
In deze stap zult u bewustere keuzes maken voor clubkeuze vanaf de tee maar ook rondom de green. Door het meedoen aan wedstrijden zal uw ervaring vergroot worden op gebied van course management, tactiek en regels.
 
Stap 6: Naar handicap 15
Voor dit niveau is strategie en slagen binnen 100 meter erg belangrijk. Double bogeys moeten van de scorekaart af en het presteren onder druk in wedstrijden komt al een beetje onder de aandacht.
 
Stap 7: Naar handicap 9,9
In deze stap zult u moeten werken aan het verkleinen van de foutmarge en het verbeteren van de slagen binnen 50 meter. Door intensiever te trainen en uzelf te testen, ontwikkelt u een goede en vaste routine en een meer te voorspellen resultaat. U kunt steeds meer vertrouwen op uw techniek.
 
Stap 8: Naar handicap 4.4
In deze stap gaat het om short game, mentaal en course management. U gaat fouten of lastige situaties voorkomen en wordt beter in het herstellen hiervan. Wedstrijden op nationaal niveau staan op uw agenda en u traint volgens een jaarplanning.
 
Stap 9: Naar handicap 0
In deze stap zal sprake zijn van periodisering, verfijning van de technische, mentale en fysieke vaardigheden. Short game blijft een belangrijke factor. Het wedstrijd- en trainingsschema zal gericht zijn op de nationale en internationale wedstrijden.