Protocol golfsport 7 mei 2020 ​


Uitgangspunten

Onderstaande uitgangspunten zijn de basis voor social distancing binnen de golfaccommodaties: • naleven van de 1,5-meter maatregel • veilige omgeving voor alle medewerkers, begeleiders en sporters; • het bieden van een gezonde activiteit; • er is nimmer sprake van rechtstreeks fysiek contact tussen sporter, begeleider en medewerker; • aanvullende hygiënemaatregelen.

Belangrijke regels ● Per starttijd maximaal vier golfers in een flight. ● Zorg zoveel mogelijk dat 1 golfer het inchecken bij de receptie afhandelt, zodat wij zo weinig mogelijk beweging bij de receptie hebben. De andere golfers gelieve buiten te wachten. ● Scorekaarten worden niet uitgereikt bij de receptie, maar liggen in de greenfeebox ● Wissel de kaarten niet uit ● Huur van golfsets of trolleys is niet mogelijk. ● Er kan alleen met pin betaald worden. Cash betalingen worden niet geaccepteerd. ● Drankjes kunnen to-go afgehaald worden bij de bar ●  Ga voorafgaand aan het bezoek thuis naar het toilet, toiletbezoek is alleen in bijzondere gevallen toegestaan.

Naleving protocol

● Namens Akkermans is een coördinator verantwoordelijk voor de naleving van dit protocol. ● Onze medewerkers zijn geautoriseerd om golfers aan te spreken op het schenden van de regels en hun uiteindelijk de toegang tot de accommodatie te ontzeggen wanneer geen gehoor wordt gegeven aan de ingestelde regels. ● Indien er boetes uitgedeeld worden door handhavers dan komen deze voor rekening van de golfer.

Regels voor de individuele golfer

● Houd 1,5 meter afstand. ● Blijf thuis als je een van de volgende klachten hebt: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, verhoging (vanaf 38 C°). ● Blijf thuis als iemand in jouw huis koorts heeft (vanaf 38 C°) en/of benauwdheidsklachten. ● Reserveer vooraf je starttijd. Dit is verplicht. ● Arriveer niet eerder dan 10 minuten voor aanvangstijd van starttijd, de les of oefensessie.
Protocol golfsport 7 mei 2020 ​
● Was voor en na het golfen je handen, minimaal 20 seconden. ● Vermijd fysiek contact met andere golfers en hun spullen. ● Ga na het voltooien van de ronde of les meteen weer naar huis. ● Volg de aanwijzingen van de medewerkers.

Aanpassingen in de baan

● Vlaggenstokken niet aanraken ● De holes zijn verhoogd waardoor de bal niet diep valt ● Bunkerharken zijn verwijderd. ● Bunkers worden uitsluitend door greenkeepers of marshall geharkt ● Bij ligging in een voetstap mag de bal worden verplaatst naar een vergelijkbare plek in de bunker die wel goed geharkt is. ● Ballenwassers zijn verwijderd.

Drivingrange

● Afstand: 1,5 meter afstand van elkaar houden. ● Ballenmandjes voor en na gebruik door golfer te reinigen met aanwezige desinfectiedoekjes.

Oefengreens

● Puttinggreen: maximaal 4 golfers / houd 1,5 meter afstand. ● Chipping green: maximaal 4 golfers / houd 1,5 meter afstand.


Golfles

● De groepsgrootte tijdens een golfles mag niet groter zijn dan 10 personen. ● Leskandidaten moeten 1,5 meter afstand houden van elkaar. ● De golfpro moet zorgen dat tijdens de les te allen tijde 1,5 meter afstand genomen kan worden.